SAFRAN - TOZ
Safran : Safran, kullanıldığı yemeğe sapsarı bir renk verir. Keskin ve hafif acımsı bir tadı vardır.
Bazı balık ve deniz mahsulleri yahnilerinde, pilavlarda ve sütlü, pirinçli tatlılarda kullanılır.
Safran zeytinyağında ise hiç erimez. Ayrıca safrandan zerde adı verilen bir tatlı da yapılır.
Safran, süsengiller familyasından, sonbaharda çiçek açan, 20–30 cm boyunda, çiğdem cinsinden soğanlı bir kültür bitkisi ve bu bitkiden elde edilen baharat. Bitkinin yaprakları şeritimsi, mor çiçekleri üç tepeciklidir.
Bu yazı, safran tozu, safran nedir, safranın faydaları, safranın kullanıldığı yerler, safranın kullanıldığı yemekler, safran baharat baba ile ilgilidir.
Bu yazı, safran tozu, safran nedir, safranın faydaları, safranın kullanıldığı yerler, safranın kullanıldığı yemekler, safran baharat baba ile ilgilidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder