NAR EKŞİSİ - SOS

NAR EKŞİSİ



Nar ekşisi özellikle Akdeniz mutfağının vazgeçilmez soslarından biridir. Salatalara ve yemeklere ekşi tat katması amacıyla kullanılan nar ekşisi, verdiği lezzetin yanında birçok fayda içeriyor. 

Nar, ekşisi ve tatlısı olabilen, çok severek tüketilen, taneli bir meyve türüdür. Nar ne şekilde tüketilirse tüketilsin içeriğindeki vitaminlerden faydalanmak mümkündür. Nar tüketebilmenin bir alternatifi de nar ekşisidir. Meyve, çekirdeğinden tanesine, kabuklarından suyuna kadar birçok rahatsızlık için idealdir. Vücudu hastalıklara karşı koruyan, bağışıklık sistemini güçlendirici bir görev üstlenen nar, doğal şekilde işlenmişse nar ekşisi olarak da tüketilebilir.

Bol miktarda C vitamini, demir, potasyum içerdiği için bağışıklık sistemi için ideal yapıdadır. İsmi Kuran-ı Kerim’de de geçen narın cennet meyvesi olarak kabul edildiği de biliniyor. Günlük bir adet nar tüketmek sizin için yeterli olacaktır ama nar sevmiyorsanız, temizleyip yemek zahmetli geliyorsa yapılabilecek en iyi şey nar ekşisi tüketmektedir.
Nar ekşisinin sağlığa olan faydalarını birazdan sizlerle paylaşacağız. Herhangi bir zararı olmayan nar ekşisi sosunu çok fazla kullandığınızda mide yanması ve tansiyon düşüklüğü gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle her zaman söylediğimiz gibi, her şeyin azı karar çoğu zarar mantığıyla, ideal ölçüde tüketmeniz en doğrusu olacaktır.




Not: Bu yazı, nar ekşisi sosu, nar ekşisi sosu içindekiler, nar ekşisi faydaları, nar ekşisi ne kadar içilmeli, baharatbaba nar ekşisi, nar ekşisi nasıl kullanılır ile ilgilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder