ACI BİBER SALÇASI
Maraş Usulü Acı Biber Salçası Nasıl Yapılır?
Biber salçasına başlamadan önce biberler temiz su ile yıkanır. Elimize eldiven geçirip, bir bıçak yardımıyla ortadan keserek içindeki tohumları güzelce temizlenir. Tatlı biberler de aynı şekilde ortadan kesilip tohumları temizlenir.
Daha sonra biberleri yıkayıp, içinde bulunan son tohumlar da alınarak biberler süzmeye bırakılır. Suyu süzülen biberler salça çekme makinasında çekilerek geniş derin olmayan kaplara konur. Salça dolu kaplar güneş gören yerlere veya terasa konur. Terasta bulunan salçalar ikinci günden itibaren 3 saatte bir tahta büyük bir kaşık yardımıyla karıştırılır.
Güneşte suyu çekilen salçaya 2 ile 4 gün arasında isteğe göre
1-2 avuç tuz atılarak 3 saatte bir tahta büyük bir kaşık yardımıyla karıştırılır. Burada püf nokta, yüzünün kurumamasıdır. Yüzünü güneş kurutan salçanın rengi güzel olmaz.
5. gün içerisinde salçanın katılaşmasını müteakip her kilogram'a 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır ve saklanmak veya yenmek üzere hazır olan salçalar kutularına konarak ağızları sıkıca kapatılır.
Not: Bu yazı, ACI BİBER SALÇASI, Maraş Usulü Biber Salçası Nasıl Yapılır?, Biber Salçası,acı Biber Salçası, Acı Biber Salçası Nasıl Yapılır, baharatbaba acı biber salçası ile ilgiliidr.
Not: Bu yazı, ACI BİBER SALÇASI, Maraş Usulü Biber Salçası Nasıl Yapılır?, Biber Salçası,acı Biber Salçası, Acı Biber Salçası Nasıl Yapılır, baharatbaba acı biber salçası ile ilgiliidr.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder