KUŞ ÜZÜMÜ
***Kuş üzümü, kurutulmuş bir tür küçük siyah üzümdür.
***Kuş üzümü en yaygın olarak kurutulmuş halde tüketilmektedir.
***Kurutulmuş kuş üzümü Türk mutfağında özellikle dolma ve sarmanın iç harçlarında ve iç pilav yapımında çam fıstığı ile birlikte kullanılmaktadır.
***Bunun yanında aşure ve zerde gibi tatlı türlerinde de kuş üzümüne sıklıkla yer verilmektedir.
***Kuş üzümü taze olarak da tüketilmektedir.
***Ayrıca kuş üzümünden reçel ve sos da yapılabilmektedir.
Kuş üzümü nedir?
Kuş üzümü bitkisi siyah, beyaz ve pembe olmak üzere üç değişik renkte meyve vermektedir. Bu türlerden siyah olanı en yaygın tür olup aynı zamanda kurutulmaya yöneliktir. Oldukça küçük meyvelere sahip olan kuş üzümünün asitlik seviyesi de düşüktür. Sulu ve lezzetli meyvelere sahip olan kuş üzümünün meyve kabukları da oldukça incedir. Erken olgunlaşan kuş üzümü meyveleri, kurutulduklarında yumuşak bir gövdeye ve mayhoş bir tada sahip olurlar.
Bu yazı, kuş üzümü, kuşüzümü faydalari, kuşüzümü hangi yemekler, Kuş üzümü nedir?, kuşüzümü nerelerde kullanılır, kuşüzümü baharat baba ile ilgili olup baharat baba tarafından hazırlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder