HAVLUCAN - TANE

HAVLUCAN - TANE


***Havlıcanın kurutulmuş kökü öğütülerek baharat haline getirilir. 
***Zencefili andıran aroması ile özellikle çorba, et yemekleri  ve sulu sebze yemeklerinde lezzet arttırıcı olarak kullanılır.

Havlıcan, zencefilgiller familyasından köksapları baharat olarak kullanılan çok yıllık bitki türü. 
Anavatanı Hindistan, Güneydoğu Asya ve Laos'tur. 3 m boyunda olan havlıcan beyaz ya da pembe çiçeklere ve mızraksı yapraklara sahiptir. 
Tıp ve mutfak alanında geniş bir kullanım alanı olan köksaplı bir bitkidir.


Bu yazı, havlıcan nedir, havlıcan nedir ne işe yarar, havlıcan baharatı hangi yemeklerde kullanılır ile ilgili olup baharat baba tarafından hazırlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder