BİBERİYE ROZMARİN
***Biberiye, Küçük, kalınca, ensiz ve kokulu olan bir bitkidir.
Biberiye baharatı hangi yemeklerde kullanılır?
***Tazesi ile beraber kurutulmuş yapraklarından oluşan baharat her yerde kullanılır.
***Yaprakları av ve kümes hayvanlarının etlerinden yapılan yemeklerde, et yemeklerinde ve soslarda kullanılır.
***Biberiye et yemeklerine hafif çam esansı katar. Eti terbiye ederken kullanılır.
***Biberiye patates haşlamalarında kızartmalarında fırında patates yemeklerinde kullanılır.
***Biberiye sadece ızgara et yemeklerine değil uzun süre pişirilen güveç yemeklerine de çok yakışır.
***Kuzu etlerinin tadını çok iyi ön plana çıkarır.
***Biberiye tavuk yemekleri ile de oldukça güzel olur.
Kalp sağlığımızı korumaya yardımcı ve antimikrobiyal etkiye sahiptir.
Biberiye Nedir?
Biberiye, ballıbabagiller familyasından iğneye benzeyen ince yapraklı, daima yeşil kalan bir bitki türüdür. Mor çiçekli ve çalı görünümlü bitkidir. Akdeniz çevresinde yaygın olarak yetişen bitkinin genç sürgünleri bahar olarak, kendisi ise süs bitkisi olarak kullanılır.
Bu yazı, biberiye baharat, biberiye baharat baba, biberiye nedir, biberiye baharatı hangi yemeklerde kullanılır, Biberiye Nedir?, kuru biberiye nasıl kullanılır ile ilgili olup baharat baba tarafından hazırlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder