ÇÖREKOTU
Çörekotu : Tıp dilinde Nigella sativa olarak da bilinen çörek otu, dünyada yaygın olarak kullanılan şifalı bir bitkidir. Tarih boyunca yaygın bir kullanım geçmişi olan çörek otunun tohumu ve yağı, çeşitli hastalıkların iyileştirilmesinde son derece etkindir
Kara habbe olarak da bilinir, halk arasında her derde şifa olarak kabul edilir. Peygamber efendimizin hastalandığı zaman çörek otunu su ve bal ile karıştırıp içtiği belirtilmektedir.
Kara habbe olarak da bilinir, halk arasında her derde şifa olarak kabul edilir. Peygamber efendimizin hastalandığı zaman çörek otunu su ve bal ile karıştırıp içtiği belirtilmektedir.
Çörek otunu nasıl tüketebilirsiniz?
Çörek otunun öğütülmüş olarak değil de tohum olarak satın alınması uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Öğütülmüş çörek otu, bekletildiğinden dolayı içerdiği mucizevî faydaları kaybetmektedir. Bu yüzden tohum halinde satın alınıp, el değirmenlerinde öğütülerek kullanılmalıdır. Eğer öğütülmeden, tohum halinde tüketilirse sindirimi çok zor olabilmektedir. Bu nedenle öğütülerek veya çiğnenerek tüketilmelidir.
Çörek otu tohumu, öğünlerden önce bir çay kaşığı kadar çiğnenebilir. Sindirimini kolaylaştırmak için su veya bal kullanılabilir. Süt veya yoğurt ile tüketilmesi ise uzmanlar tarafından tavsiye edilmemektedir.
Çöreklerde ve ekmeklerin üzerine pişirilirken serpilir. Salatalarda da çörekotu kullanılabilir.
Çörek otu tohumu, öğünlerden önce bir çay kaşığı kadar çiğnenebilir. Sindirimini kolaylaştırmak için su veya bal kullanılabilir. Süt veya yoğurt ile tüketilmesi ise uzmanlar tarafından tavsiye edilmemektedir.
Çöreklerde ve ekmeklerin üzerine pişirilirken serpilir. Salatalarda da çörekotu kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder