ZERDEÇAL - TOZ
Zerdeçal Nedir?
Yaprakları sivri uçlu, çiçekleri sarı renkte bir bitkidir. Zerdeçalın aktif maddesi curcumindir. Curcumin güçlü miktarda E ve C vitamini içerir. Yani zerdaçalı bu kadar mükemmel kılan aslında içerisindeki curcumin maddesidir.Zerdeçal Hangi Yemeklerde Kullanılır?
Et, balık, yumurtalı yemeklere katılır. Ayrıca kimi zaman safranın yerine de kullanılmaktadır.Tatlılar dışında herşeyle kullanılabilir. Körinin ve safranın yakıştığı bir çok yemekle denenebilir.
Özellikle haşlanmış yumurta, tavada göz veya omlet olarak.
Etli yemeklerde hem eti marine/terbiye amaçlı hem de sonrasında baharat olarak kullanılabilir.
Etli Pirinç pilavında kullanılabilen zerdeçal her sebze yemeğini renklendirip tat katar. Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar ve kabak ile kullanımı oldukça yaygın.
Zerdeçalın Faydaları
Karaciğere detoksifikasyon (toksinlerden arınma) konusunda yardımcı olan zerdeçal, beyin sağlığı içinde olumlu etkilere sahiptir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder