SARIMSAK - TOZ
Toz Sarımsak Nerelerde Kullanılır?
*** Çorba içerisinde,
*** Bulgur ve pilav karışımları içerisinde,
*** Sebze aroması veya koku verici olarak kullanılmaktadır,
*** Et tavuk, balık, çiğköfte ve köfte harçlarında,
***Büsküvi kek, kraker gibi ürünlerin içerisinde kullanılabilir,
*** Makarna, mantı ve erişte hamuruna katkı olarak yada ürünün içerisinde kullanılabilir,
*** Kuş ve evcil hayvan yemi içerisinde kullanılabilir,
Sarımsak Tozu Nedir?
Kurutulmuş sarımsak, taze sarımsak kullanılarak kurutulup üretilen ve üretim sonucunda elde edilen kurutulmuş toz üründür.
Nasıl Üretilir?
Taze sarımsak kurutulmadan önce yaklaşık %80 civarında su içerir. Kurutma ile kurutulan taze üründeki su oranı çok düşük değerlere indirilir. Kurutma sonucunda yaklaşık 5 kg sarımsak kullanılarak 1 kg kuru sarımsak elde edilir. Kurutma esnasında üründeki su buharlaşır ve ürünün öz kısmı kalır. Bu sebeple kuru sarımsak besin değerleri özellikle karbonhidrat, vitamin, protein, yağ ,aroma gibi oranlar çok yükselmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder