NANE - İNCE YAPRAK
Nane Nerelerde Kullanılır?
Nane kuru ve yeşil olarak kullanılır.Nane hangi yemeklerde kullanılır?
Çorbalardan sebzelere kadar birçok yemekte kullanılır.
Fırın yemeklerinde ve dolmalarda kullanılır.
Etlerden koyun ve kuzuya konulur.
Genellikle salatalarda ve yoğurtlu yemeklerde kullanılır.
Yeşil nane sıcak su ve soğuk su ile demlenerek içilir.
Nanenin Faydaları Nelerdir?
Nane bitkisinin uçucu yağı çok değerli olup, spazm ve gaz giderici, serinletici, uyarıcı ve antioksidan etkilere sahiptir.
Nane çay olarak da tüketilmektedir. Nane çayı birçok mekanda tercih edilmektedir. Bu kadar çok tüketilen bir yeşillik olan nanenin faydaları da büyüktür elbet. Nane yapraklarının sağlığa faydaları bulunmaktadır. Mide kramplarına, gaz ve sindirim sorunlarına iyi gelmekte ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlamaktadır.
İçerisinde A, C vitamini, demir, manganez, B2 vitamini, potasyum, kalsiyum ve fosfor bulunmaktadır. İdrar söktürücü özelliği bulunmaktadır. Bu özellik toksinlerden arınmakta yardımcı olmaktadır. Solunum yollarını temizleyerek, iltihap gibi sorunları önlemektedir. Taze naneyi soğuk ve sıcak her içecekte kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder