KÖRİ BAHARATI

KÖRİ BAHARATI


Köri Nedir? : 

Kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve acı kırmızı biberden oluşan bir baharat karışımıdır. 

Köri; ( curry ) Asya ülkelerinde yaygın olarak kullanılan fakat ülkemizde yeni keşfedilen bir baharat karışımıdır.

Köri Hangi Yemeklerde Kullanılır?

Tavuk yemeklerinde, makarna soslarında, pilavlarda ve soslarda kullandığım bir baharat karışımı, lezzetinin yanında sağlık içinde çok yararlıdır.
Köri Nedir?

Körinin Baharatının Tarihçesi ve İçeriği

Körinin baharatının kullanılmaya başlandığı tarihler ise milattan önce 1700 yılları olduğu tahmin ediliyor.
Köri; Hindistan ve Güneydoğu Asya’da tüketilen birçok baharatın karıştırılması ile elde edilen bir baharattır.

Körinin içinde başta zerdeçal olmak üzere,  Kimyon, biber, kişniş, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve acı kırmızı biber gibi baharatlar bulunmaktadır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder